2009 m. kovo 6 d., penktadienis

Kaziuko mugė

Nors oras ir prastas, šlapdriba ir šalta, su drauge sugalvojom nuvažiuot į kasmetinę "Kaziuko mugę". Kadangi paskutines savaites abu praleidom palinkę prie knygų - pasivaikščiot laisvės alėja, pilna žmonių ir sušalusių prekybininkų, siūlančių daugiausia nereikalingas prekes - vienas malonumas.
Buvo girdėt, kaip ant scenos būreliui pagyvenusių žmonių savo padėkas už rinkiminius balsus išsakė politikai, linkėdami geresnės ateities ir "daugiau vaikų" krizės metu. Į tarpus, tarp jų kalbų, buvo leista pasireikšt ir šokėjams bei dainininkams.
Perėjome Laisve du kartus - pirmyn ir atgal, išgėrėm arbatos, užkandom žirnių ir bulvyčių "fri", dar svogunų laiškų ir skanų batoną pirkami galvojom: atrodo žmonių daug, bet pirkėjų mažoka, prekyba vyksta tik maisto prekėmis, nors jos - nepigios. Taigi, rodos, kad žmonės jau taupo arba tiesiog neturi ką jau leisti, todėl dauguma tiesiog žingsniuoja ir gano akis, beje - visai kaip ir mes... ...daugiau kaip 20 lt. išleist studentiška kišenė neleidžia, taigi pajutę, kad striukės jau permirko kiaurai, sėdome į "trula" namo.
Mugė tesis dar dvi dienas, kažin kokie prekybininkų atsiliepimai bus per žinias, įdomu ar daug skirsiasi tai, ką mes matėm ir tai, ką pamatė jie...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą